Telenor WINTER CUP 2017

Våra 07:or i Telenor WINTER CUP på Grimsta IP
Ja, så har våra 07:or spelat sina tre första matcher säsongen 2017.
Idag var det 5-mannaspel (i år ska vi dock spela 7-manna!) i Brommapojkarnas
inomhusturnering (konstgräs!) på Brommapojkarnas fina anläggning på Grimsta IP.
Tre matcher ´a 25 minuter mot ett gott motstånd ( FC Djursholm Lag 1,
Reymersholms IK och starka Brommapojkarna 07-15).

Samling vid Farsta Strands T-bana kl 6.50! Tre bilar och 11 spelare (1 spelare åkte direkt) och allt gick bra. Ronny och Maria mötte upp med de nya matchtröjorna, fina strumpor och byxor + lite bananer och mackor (ni tänker på allt!).

Första matchen var jämn men pojkarna var inte riktigt vän med tempot så några småmissar här och där ledde till en 0-3 förlust (men det var ju vår första riktiga träningsmatch för året så det hela kändes ok). Vi gick igenom matchen med spelarnas egna ögon och många bra synpunkter kom fram!

2-3 förlusten mot Reymersholms IK var däremot lite onödig vi vände 0-1 och 1-2,  hade alltså 2-2 men åkte dit på ett riktigt slarvmål. Men ok klart bättre takter och  varken gnäll eller alltför nedstämda spelare trots en onödig poängmiss. Jag påpekade  åter igen att poängen med denna första turnering var att komma in i lagspelet fotboll, kämpa för varandra och flytta fram våra positioner (förbättra olika saker som; bredd, följsamhet försvar-anfall, lyfta/upp med blicken för att vara före motståndaren på biollen och inte minst markera motståndarna bättre).

För varje match blev det bättre och bättre och mot starka Brommapojkarna gjorde vi vår bästa match. Högt tempo som vi matchade hela 25 minuter och trots 1-5 var inte skillnaden alls så stor. Killarna kämpade och satt som iglar på motståndarna(t o m en duktig tjej som motståndare) och radade upp både fina lägen som fint passningsspel utan att få mer utdelning än 1 fint mål. Noah i målet gjorde kanske den bästa insatsen med räddningar, utrusningar, fina utkast och uppspel och inte minst ett utmärkt läsande av spelet – här har
07:orna ytterligare ett målvaktskapital!

Avslutningsvis ett stort tack till Bosse , Ingela och Andreas för bilskjutshjälpen (utan Er hade vi inte nått Grimsta!). Bosse hjälpte också förtjänstfullt till med försvarsbytena i matcherna 2-3 (1:a matchen var jag lite ringrostig och med 12 spelare blev det stundtals lite rörigt). Det känns som om fler föräldrar vill engagera sig och stötta på ett mer aktivt sätt än tidigare säsonger – ett måste nu 2017 så på återseende i glädjen med våra 07:or.

P-S. Kom nu på alla måndagsträningar (sportlovsuppehåll dock) och förhoppningsvis kommer vi in på 7-mannaplaner för träningspass och träningsmatcher framöver – vi i styrelsen jobbar för högtryck med detta viktiga, att få fler fina träningstider på konstgräs på 7-mannaplan.

Väl Mött!
Ola
Tränare och klubbens ordförande