Premiärsjuan

Våra 07:or i cupturneringen ”Premiärsjuan” ute på  Järfällavallen

Idag söndagen  den 26.3 har vårt 07-lag spelat och genomfört sina fyra
första matcher i 7-mannaspel.

Vad sägs om 2 vinster och två förluster!  Ja, fast vi genomförde ju en träning på
Farsta IP (1/2 plan= 7-manna!) i fredags (2 dar före turneringen!) och det gick
väl siso där, Alltså en fantastiskt fin insats i deras första ”stora turnering”.

Vi inledde med en match mot Rissne IF röd kl. 13.30 på Järfällavallens konstgräs.
Rätt jämnt länge men efter deras 1-0 kändes det långt fram. 0- blev till sist 0-3 och vi konstaterade att vår o(vana) att vid allt nytt starta slow höll i sig. Men vi gjorde en  fullt godkänd insats – pratade igenom det hela med laget och såg redan fram emot nästa drabbning.

Det som skiljer 5-mannaplan från 7-manna (halva 11-manna!) och ju de mycket större ytorna – det går bara inte att alla springer efter bollen (mycket förenklat!) och här har vi en hel del att träna på och få in i lagspelet.
Ronny och jag (dagens ledarteam som kändes kompatibla, om jag får säga det själv) tryckte hårt på att se upp, slå längre pass=längre avstånd mellan lagdelar och lagkompisar=hålla sina positioner. Vi manade pojkarna att också våga gå på motståndaren med boll hårdare (många tittade bara på deras bollhållare utan att attackera, markera annan spelare eller söka ny försvarsposition. Vid tappad boll gäller det ju att försöka ta tillbaka bollen – attackera och inte ”stå still och beundra motståndaren” alternativ söka ny försvarsposition.
INGA LÄTTA VAL”! Inför andra matchen mot Sickla IF vit var vi mer förberedda än vid första matchen och det visade sig ganska snart.

Det taktiska fungerade bättre – längre avstånd gav större ytor och alla i laget vågade betydligt mer, bland annat stöta hårdare, få upp bollarna på motståndarens planhalva och även ”ta tillbaka bollen” oftare var det vi lyckades bättre med.
Elias  klackade (!) in 1-0 och Aron avgjorde med sitt 2-0 mål.
Skön seger och dubbel glädje!

I den tredje matchen i den mot Hanvikens SK vit var spelet och inställningen helt ok men efter en jämn första halvlek där vi hade två fina frilägen (25 minuters matcher)  till 2-0 men som i de sista tiondelssekunderna  istället förvandlades till  ”oj var nära mål” och såklart gör Hanviken istället 1-0.  Jonatan var vår målvakt i denna 2:a match och svarade för några
verkligt svettiga räddningar – bl a trippelräddningar från nära håll och försvaret står bara och beundrar motståndaren som satte 2-0 i det fjärde försöket (här fick Ni skälla av Ola!).
Man måste skydda och rädda sin målvakt – rensa undan direkt och inte ge dem fyra chanser.
Vi spelade jämnt och reducerade till 1-2 men visst en onödig förlust med tanke på spel, chanser och taktiska insatser. Men återigen vilken utveckling på bara två 7-mannamatcher!

Det där med mathållning mellan matcher i en turnering är också något vi måste ta tag i – det går inte att smälla i sig en stor hamburgare 30 minuter före en match (här hade vi längre paus mellan match 2-3 då lite mer fast föda skulle intas hade Ronny och jag sagtr/tänkt) eller snacks, chips och vad det nu var för varianter Ni spelare tryckte i er (kanske en föräldragrupp kan/bör stötta detta mer en annan gång).

Hur som helst vi avslutade på ett fint sätt i matchen mot Brottby SK 1. Två jämna och rätt trötta lag som kämpade som bara den. Spelet och chanserna böljade fram och tillbaka –deras 1-0 efter att vårt försvar gått bort sig för högt (här motsäger sig ju ”lyft pojkar, upp i position, minst till mittlinjen” så glöms en motståndarforwards bort och vips får man ett baklängesmål. Deras 0-2 mål var ej över mållinjen och en högst irriterad Jonatan i målet visar tydligt var bollen låg!!  Vi tog det rätt och vände till både 2-2 och senare i matchen till 3-3 fast egentligen vann vi ju matchen med 3-2.
IF Olympias 07-lag gjorde en jättefin insats och visst det ser fint ut för framtida spel.

Vi var 10 spelare med (vi saknade 3 ur truppen så det set stabilt ut även på den fronten), fem föräldrar,  jag och Ronny som ledare/tränare. Några åkte kommunalt till cupen – alla fick bilskjuts hem (mest tack vare att Williams pappa tog hela sju spelare i sin bil – tackar vi för!).

 Rapport från Järfällacupen ”Premiärsjuan” söndagen den 26 mars 2017
Ola och Ronny

Bilder från dagen, klicka här