IF Olympias 07:or – Skogås/Trångsunds IF 07:or

Säsongens andra match i S:t Erikscupen 07-lag slutade med en  3-6 förlust på vår hemmaplan Västboda BP.

Jag ser tillbaka på matchen med lite blandade känslor. Skogås/Trångsund stängde ju matchen redan efter första halvlek genom att ta  ledning med 4-1.

Man lär sig oftast mycket av förluster om man tar det till sig – vi har såklart fortfarande massor att lära, rätta till, fundera över, träna mer på, analysera, ja listan kan bli lång.

Hur som helst en lite avslagen första halvlek ersattes av en fullt godkänd och bra andra halvlek som ju slutade 2-2, fast då dominerade vi och hade bud på flera mål.

Killarna lyfte sitt spel i andra, spelade ut och visade framför allt mycket bättre vilja så vi behöver inte alls gräva ner oss över resultatet även om killarna såg lite förvånade och missnöjda ut över resultatet.
Vi ska inte vara nöjda men vi tar med oss andra halvlek i minnet och ska på tisdagsträningen ta upp några detaljer som faktiskt gav motståndarlaget 2-3 helt onödiga mål (här kommer mitt jobb som tränare in, att analysera och stötta laget med vettig, framåtsyftande träning).

Individuella insatser då!?
Noahs mål – bollen skulle bara över mållinjen – var skönt och
lite rättvist för Noah hade lägen, kämpade och sprang kopiöst mycket (när du lyfter
upp blicken än mer kommer än mer framgångar i vårt spel).

Embaqom fick en genial passning av Aron tror jag – nätade såklart för målet var ju vidöppet. Emba som vi kallar honom har gått rejält framåt och kommer mer och mer som en av våras främsta mittfälts och forwardsspelare.

Albin gjorde åter igen en gedigen insats på mittfält och i trebackslinjen – är den som verkligen stöter upp och bryter av motståndarens anfall. Fint försvarsjobb, en som aldrig ger upp kampen om bollen, jobbar hem fint och orkar ligga på en hög puls (hade några oturliga bollkamper där vår målvakt inte samverkade och som ledde till lite onödiga baklängesmål men det ska vi ”träna bort”).

Romeo hade en fin dag – börjar hitta lägen på topp och vågar driva eller ta emot uppspelen från försvar och mittfält. Viktig uppgift  men är tyvärr oftast lite ensam på topp ( vi behöver träna mycket på att fylla på med mittfält och ytterbackar så inte våra toppforwards blir så ensamma på topp mot 2-3 motståndarförsvarare).
Romeo jobbade också fint  – hemjobb och hämtade en hel del bollar själv.

Vi tar mer om våra bra och mindre bra insatser på tisdagsträningen. Det finns många fler att nämna som gjorde fina insatser och som gått framåt mycket det senaste halvåret så jag återkommer i kommande referat/utlägg/analyser om våra vinröda kämpar!

Ola
(Er tränare och coach)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *