IF Olympias 07-lag hemma mot Grödinge IK grön lö 20 maj

Sol, sommar och sång – ja varför inte en sån här härlig majdag när rena rama sommarvärmen slog till och våra 07:or vann med 4-2 på Västboda BP (publik
ca 485 – nej skämt åsido  men någonstans mellan 20-25 var det minst!).

Alltid kul att gå segrande ur striden men visst spelet är det viktigaste när allt
kommer omkring så här får ni en liten återblick från matchens olika ingredienser – bra som mindre bra men mest positivt då.

Vi var laddade men stördes lite av att en grönvit klubb (ej Grödinge alltså!) fått träningstid på vår matcharena mellan klockan 9-10 (vår matchstart var ju 10.00 så vad händer!?).

Svag planering och vilka vi nu ska kritisera får bli klubben i uppdrag att ta tag i.
Vi ska ju inte behöva värma upp på gräsfläckar med hundbajs och gropar livsfarliga för känsliga vrister etc.

Nu till matchen! Bra tryck och inledning – vi förde första bytena klart, fina uppspel, passningar som skar igenom deras mittfält och lägen som dock brändes (men utan att få till bra lägen ges ju inga mål!) till vår allas förtvivlan (nej så var det ju inte!).

Kändes lite konstigt när första målet lät vänta på sig långt in i första – räknade till minst 4-5 ”givna lägen” där någon eller några borde gett utdelning. Och så har vi ju vässat avslut, skottränat till max (killarnas skott har utvecklats enormt och det har inte bara med ålder och fysisk utveckling att göra) så det låg nog lite på det psykologiska planet, tror jag.

  • efter en av våra hörnor där Elias skarv går på en back och in i mål (ett litet turmål va!).

Det som var riktigt bra i första halvlek var samspelet på topp, breddspelet (träningen i tisdag med just bredd och följsamhet mellan lagdelarna har redan satt sig lite – strålande!).

Alla orkade också ta i det där lite extra (minns vad Andreas sa i tisdags;”orkar ni ej ta i nu på  halva plan hur ska ni då orka över hela plan på lördag”?)- kul för Andreas att höra (idag löper Andreas halvmaran i Göteborg!). Vårt markerinsspelet i främst försvaret var om inte bra så i alla fall bättre än i någon match tidigare!

Vårt 2-0 mål kom lägligt och där passningarna skar rakt igenom Grödinges försvarare – målgörare Noah va (rätta mig om jag har fel, till nästa referat då!).

I andra halvlek fick vi inte alls samma flyt i spelet och det kändes att Grödinge skulle slå till i och reducera vår 2-0 ledning. Mycket riktigt kom  2-1  efter ett riktigt fint Grödinge samspel och ett för Mushin omöjligt hårt skott att mota eller var det William som ju stod i målet då?!

Vid ett farligt frisparksläge  endast 4-5 meter utanför straffområdet får de så 2-2 – en hård välriktat frispark rakt upp i nättaket (jag gav den killen vårt gröna kort!).

Och så fick de ännu en frispark vid samma ställe! Här kändes 2-3 som given men en mur som denna gång bestod av fyra spelare + att vi klev närmare bollen, räddade vårt mål (hörnan blev dessutom resultatlös!). Phu – kändes det som.

Vi spelade dock upp oss sista 10 minuterna så vårt 3-2 (Jonatan) och 4-2 (Elias igen) kändes nog ganska så rättvist men visst det var ett trevligt, kämpande gäng med fina trevliga föräldrar/ledare som vi mötte och att vi var 6 spelare mer att matcha gjorde säkert också sitt.

Som helhet en fin insats över lag. Mest nöjd är jag med inställning, bredden, de olika lagdelarnas följsamhet och positionsspelet främst framåt.

Mindre nöjd med markeringsspelet i försvaret (de gröna spelarna fick stå alldeles för rena – man måste stå på rätt sida som försvarare när motståndarna anfaller!).

Och inledningen på andra, lite slött, kanske invaggade vi oss i att ”vi leder, vinner ju”,  vilket gav Grödinge många fria ytor, mycket bollinnehav, lätta dribblingar där vi ju inte ens bjöd till så visst vi får se över det som definitivt kan/ska/måste  bli bättre! Eller hur pojkar!?

Åter igen tack till alla som var nere och stöttade våra adepter.
Glöm dock inte att vi vid vår avbytarbänk måste få lugn och ro och därför inte vill ha mobilspelande syskon mitt i smeten – blev lite sur där men tror ni nog förstår att jag och laget måste få både plats och ro till taktikprat etc.

Inga individuella plus eller minuskommentarer – det gör jag istället med spelarna på träningarna.

Elias tilldelades åter igen gröna kortet (Grödingeledarens ”gröna kort) – grattis Elias du gjorde en fin match inget tal om den saken!

Vi tränar nu på tisdag före långhelgen och ser redan fram emot nästa  match som först är lördagen den 3 juni klockan 14.00 mot Segeltorp borta (här  behövs bilskjuts igen !)

Till dess – fotbollshälsningar

Ola

P.S Var är alla Gamla olympiaspelare (GO och mina gamla lagkompisar) –
vi saknar ert publikstöd!
Do

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *