Derbyseger med 4-2 för IF Olympias 07:or

Idag söndagen den 30 april tog IF Olympia genom vårt 07-lag den första derbysegern på många år (vore kul om Pelle eller någon Piait har koll på när detta inträffade senast?).

Vi besegrade alltså Foc Farsta med 4-2 så nu är vi lika glada som en annan klubb som slog till med 4-0 i Allsvenskan igår och som har många supportrar bland 07-killarna(inga klubbnamn).
Glädjande att alla 14 kallade spelare kom (några åter igen sena men det ska vi få ordning på) och vilken inställning hela laget hade. Vi visste att Foc var favoriter (sa dom själva i skolan i alla fall!) men vårt spel, teknik och inställning visade att vi verkligen var förtjänta av segern.
Det stod dock och vägde i första halvlek, där en rätt kraftig vind först gav Foc en  1-0 ledning  men där vår kvickfot Elias rann igenom och kvitterade före paus.

I andra halvlek fick vi än bättre grepp på Foc och 2-1 genom Noah var fullt rättvist.
Elias 3-1 mål var en skön historia – en jätterusch över halva plan, tappade bollkontakten när målvakten rusade ut men fick tag i bolluslingen innan den rann ut över kortlinjen och nätade ur minimal vinkel + i hög fart.Strålande! Foc fick ett skänkmål till 2-3 (dåligt utspel som Foc utnyttjade men som vi ska träna bort redan till nästa match!) men när Jonatan, dagens lagkapten och duktig målvakt i 1:a  halvlek, stängde matchen med sitt 4-2 efter ett verkligt snyggt och lagmässigt uppspel! Där kände jag stolthet över grabbarnas insats och utveckling! Och alla föräldrar med flera nya supportrar kunde andas ut och glädjas med 07-pojkarna.

Det som kändes allra bäst (ett derby är ju ett derby + att pojkarna i bägge lagen kände varandra från skolan gjorde ju inte segern sämre!) var lagets spelinsats. Många fina uppspel,
passningar som skar genom Foc försvarslinjer och avslut som jag bara har drömt om.

Det känns som om laget har lyft, börjar få in ett spel som vi tränat intensivt på (upp med blicken,  inte dribbla i onödan, finna ytor att spela till och inte minst stötta/hjälpa varandra så ytorna skapas /att man syns= rörlighet mot breddytor, triangelytor  etc.). Ja, jag var både stolt och imponerad av hur hela laget tagit till sig en del av vår spelfilosofi (läs lite av Olas ideér!).

Måste också nämna att många verkligen gick in i spelsituationer för att återta bollen / förvara den del man ansvarade för (försvar- mittfält- forward) – inte stå och se på vad motståndaren ev tänkte ta sig till utan pang på rödbetan ibland etc.

Och Bosses intiativ att ha med sig fika och kakor (liten lagkassa nu!) kändes så skönt så  nästa lördag den 6 maj har säkert några andra föräldrar/släktingar till pojkarna med sig fika (kl. 10.00 på Västboda bollplan!), hoppas jag.

Tack pojkar för en jättefin och viktig insats! Tack även till er som stöttade vid sidan!

Ola (tränare) och Ingela (vår lagledare)

Ett svar på ”Derbyseger med 4-2 för IF Olympias 07:or”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *