Årsta FF 3 – IF Olympia 07-lag

Helgens bortamatch spelades mot Årsta FF på en fin idrottsplats ”Årstagårdens BP”.

Vi kom väl laddade till bortamatchen – tror vi hade hjälp av 4-5 bilar som tog oss till Årsta denna söndagseftermiddag (stort tack för bilskjutshjälpen som underlättar enormt!) och trots att det till slut blev en uddamålsförlust vände vi hemåt inte alltför besvikna.
Vår Andreas tog sig till Årsta med cykeln hjälp och bistod i coachandet av laget. Jag tycker det ger oss helt nya och bättre förutsättningar för laget när vi är två tränare/ledare som ser och hör allt runt laget – vid träningar men även såklart i matcherna. Andreas blir guld värd!

Så till matchen då. Det blev ofta under hela matchen lite av spel på varsin planhalva – ena stunden tryckte Årsta på och hade totalspel på vår planhalva medan det lite senare var vår tur att dominera på deras planhalva.
Följsamheten mellan våra lagdelar blir en akilleshäl att lösa . Här måste vi få till bra träning och riktade insatser så försvar hänger med upp i våra uppspel och inte blir hängande på egen planhalva (känns ibland som vår trebackslinje står och snackar med varandra och det är ju inte någon ”totalfotboll” direkt. Men skam den som ger sig – killarna har gjort stora framsteg, lyssnar bättre och bättre och förstår mer och mer av det vi försöker förmedla på träningarna.

Vi tog ledningen med 1-0 när Embaqom en av våra anfallsspelare (spelar även mittfältare!) nätade efter ett fint högeranfall. Här fick vi verkligen grepp på deras planhalva och flera fina passningar skapade målläget vilket ju är varje tränares önskan. Efter en hörna gör Natan (en av våra backar) sitt först mål för säsongen. Så viktigt att alla kan vara offensiva på hörnor eller frisparkar vilket visade sig här för Natan som verkligen kan skjuta hårt!
Vi hade faktiskt 2-3 ytterligare tillfällen att näta i 2:a (vid 3-3 och 3-4) när vi skapade våra 3-4 hörnor (nära skjuter ingen hare – tyvärr denna gång!) + ett rejält spelövertag i en 6-7 minuter!

Denna gång skulle jag vilja nämna Morgan som åter igen gjorde en fin insats i trebackslinjen.
Du vågar även gå på offensiven och jobbar stenhårt tillbaka när så behövs! Även Yosef (försvar och mittfält) som tidigare spelat i laget visar på kommande utveckling och form!

William i målet var strålande – en räddning var magstark  – men du behövs nog även ute med ditt drivande steg och hårda skott. Ni ser – vi har sparkapital på lite olika sätt!
Vår kvickfot Elias (hämmades lite av en värkande fossing) fick det gröna kortet denna gång och var ju hela tiden han var inne  ett orosmoment för motståndaren.

Noah gör aldrig en dålig match och kämpade frenetiskt för den killen vill inte förlora, det vet vi alla. Likaså gör Jonatan aldrig en dålig match – fick håll efter bara 5 minuter och hämmades faktiskt en hel del men du gör det bra – vilka pass och vilken blick du redan nu visar- en blivande mittfältsdirigent.
Ja, vi var 11 spelare denna gång – några sjuka och hemma men nu på lördag den 20 maj tar vi emot Gröding SK grön kl. 10.00 på hemmaplan Västboda BP och då är säkert Ashton, Aron och Nabir med igen.

ALLA ÄR VÄLKOMNA!

Och pojkar glöm inte tisdagsträningen!

Ola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *