08 lagets premiärmatch

Söndagen 30 april 12.00 på Farsta IP. Ja DÅ var det dags att blåsa igång första 5 manna matchen med IF Olympia P08. (Bilder längre ner)

Vi har tränat tillsammans med våra nya tränare Omar, Murat samt Göran sedan den 18 april och inte har spelat någon match.

Träna en sak i lugnt och bra tempo med lagkompisarna i P08. Nu var det match, alla tillsammans mot ett annat lag. Många i vårat lag har aldrig tidigare spelat matcher.

Vi pratar igenom våra mål för matchen: Oavsett resultat ska vi hålla ihop humör och laget, och inte sluta spela boll. Åtminstone göra 1 mål.

Lite nervösa och förväntansfulla när matchen kör igång, så ”låser” det sig och blir lite panikartat i första halvlek. Vi har nån liten chans men annars handlar 1:a halvlek om spel mot vårat mål.

Leo i mål gör det bra i sin första fotbollsmatch. I pausen sätter vi oss ner och går igenom våra målsättningar igen, berömmer det bra och ”peppar” igång till 2:a halvlek.

Och nu har vi sprungit bort spänningar och nervositet. Kommer ut efter paus med helt annan attityd och framförallt springer vi mycket, mycket mer. Vi får igång lite mer spel och skapar ett antal chanser mot deras mål.

Liban får bollen på vår högerkant, tar sig förbi försvararen och får på ett riktigt bra skott som går rakt upp i krysset och vi gör vårt första mål.

Artin får av Hammarby det gröna kortet.(Läs mer om det gröna kortet)

Efter matchen kan Omar och Murat samt Göran bara berömma killarnas första match som är riktigt, riktigt bra. Alla gör en MYCKET bra match, både på plan men framförallt er inställning och sätt att vara.

Tack alla spelare och ledare samt våra härlig fans NR 12 ”föräldrarna”!

”Det är en förmån att få vara tränare för de här killarna”
Omar, Murat samt Göran ledarna P08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *